Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да я прекараме здравословно обедната почивка?

obedna pochivka

Работили сте цяла сутрин и си давате почивка на обяд, за да се заредите с нови сили. Ала става нещо, което не сте очаквали: след заслужения отдих не сте никак ободрени, а no-умърлушени отпреди. Нищо чудно – объркали сте нещо. Ето защо обърнете внимание на следното:

  • Много е добре да си дрем­нете малко, ако имате Въз­можност. Южните народи го правят. При тях шеста­та е просто задължителна. Учени потвърждават, че който си поспива малко сле­добед, е по-работоспособен през втората половина на деня и живее по-дълго.
  • Проучване показа: 30-60 минути през обедната почив­ка са истинска благодат за тялото и духа. Към 13 часа чо­вешкият организъм достига най-ниската си точка на рабо­тоспособност. А всеки човек се нуждае всъщност от две фази на сън в денонощието – продължителна през нощта и кратка рано следобед.
  • Който ходи на работа, може да се наслади на обедната дрямка само ако е овладял изкуството да заспива бързо и след 10-15 минути да е отново буден.
  • Изследванията показват, че доста хора се нуждаят от повечко време, докато заспят. А някои се чувстват като смазани след обеден сън. Ако и с вас е така, тогава не ви пре­поръчваме сиестата. По-добре използвайте времето за някол­ко гимнастически упражнения и за отпускане след това. Така ще стимулирате кръвообращени­ето. Ако сте прекарали цялата сутрин в седнало положение или часове наред сте били на крак, тогава излезте навън. Поразходете се малко.
  • Избягвайте тежките храни. Хапнете плодове и зеленчуци, ще ви дадат енергия. Не пийте алкохол, пийте повечко вода.
  • Ако ви е невъзможно да излезете навън по обед, проветрете стаята, в която работите, и повървете из нея напред-назад.

 

Пазете гърба си ако сте дълго време пред компютъра!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *