Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пазете гърба си ако сте дълго време пред компютъра!

Синдромът на карпалния канал попадна в центъра на общественото внимание с масовото навлизане на компютрите във всички сфери на бита.

 

Други дей­ности с висока заболевае­мост са свиренето на пиа­но, забиването на пирони и… доенето.

 

Спазвайте тези съвети за облекчаване на болките в гърба:

  • Ако прекарвате дълго време пред компютъра, регулирайте височината на стола и положението на клавиатурата. Колене­те и лактите ви трябва да са свити под ъгъл 90°, а китките ви – успоредни на пода. Дръжте гърба изправен и не отпускайте ра­менете напред.
  • Ако можете да регулирате положението на клавиатурата, по­ставете я малко по-ниско от китките си, така че пръстите ви да са отпуснати върху клавишите.
  • Не удряйте силно клавишите. Колкото по-слаб натиск при­лагате, толкова по-малко вредите на китките си.

Винаги когато е възможно, използвайте ергономични при­способления за предотвратяване на умората в ръцете. Особено ефективни са подложките за китки, които се продават в мага­зините за офис оборудване.

  • Използвайте профилна или разделена клавиатура. И двата типа са разработени така, че по време на работа ръцете да бъ­дат отпуснати в правилна позиция и натискът, упражняван вър­ху клавишите, да е много по-слаб в сравнение с обикновените клавиатури. Профилните модели са снабдени с опори за китки­те и 2 набора клавиши в обща рамка. Разделените клавиатури имат отделни рамки, които могат да се поставят под ъгъл в раз­лична конфигурация.

 

 

Облекчете болката без лекарства

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *