Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вижте кои са двете най-лековити средства на морето

Морето ни предлага толкова емоции и ни зарежда с енергия, но това не е всичко, което ни дава. Вижте кои са двете най-лековити средства на морето:

1.      Полезното рибено масло

Всеизвестен факт е, че консумацията на тлъста риба (като сардини, скумрия и риба тон) може да предпази коронарните съдове от натрупване на кръвни съсиреци, които са непосредствена причина за инфарктите. Това е доказано в поредица от клинични експеримен ти, предприети по повод на учудващо ниската заболевае­мост от атеросклероза на коронарните ар­терии сред местното население на Грен­ландия, където рибата е широко застъпе­на в традиционната тамошна кухня.

Оказва се, че същите омега-3 мастни ки­селини, които се съдържат в рибата и се прилагат за профилактика на сърдечносъ­довите заболявания, са ефикасно лечебно средство и срещу депресия, лупус, екзема и възпалителни заболявания като псориазис, ревматоиден артрит и болестта на Крои; облекчават и менструалните болки. Ако не обичате риба, можете да приемате тези полезни мазнини под формата на капсули с рибено масло.

 2.      Морски водорасли

Водораслите са подходящи не само за суши – те са отлични източници на белтъ­чини и хранителни фибри и имат до 20 пъти по-високо съдържание на витами­ни и минерали в сравнение със зеленчуци­те. Към момента са регистрирани над 2500 вида. За разлика от отглежданите в почвата растения, те се характеризират и с висока концентрация на витамин В12, който обичайно се набавя с консумация на месо и млечни продукти. Дефицитът му в организма води до умора, депресия и из­тръпване на крайниците.

Водораслите са богат източник и на алгинова киселина, която ускорява изхвър­лянето на токсичните тежки метали от ор­ганизма. Освен това съдържат съставки, които предпазват от ракови заболявания. Популярните японски водорасли пори на­пример са богати на бета-каротин – мо­щен антиоксидант, който неутрализира свободните радикали, преди да засегнат ДНК молекулите. Този продукт е толкова популярен в традиционната азиатска кухня, колкото са картофите в България. Това пък е една от предпоставките за зна­чително по-ниската заболеваемост от рак в Далечния изток.

 

 

3 ключа към усмивката – Влиянието на Омега-3 върху настроението

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *