Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рибеното масло прави децата по-умни!

Диетите, които включват Омега-3 ненаситени мастни киселини (в голямо количество те се съдържат в рибеното масло), са един от основните начини за повишаване на детския интелект. Такъв извод прави научно изследване, публикувано в престижното списание Perspectives on Psyhological Science.

riba-ribeno-masloМащабното изследване е било координирано от Университета в Ню Йорк, съобщават от gazeta.ru. Научният екип проучил резултатите от други 74 анкети, в които са били обхванати общо 38 000 деца. Всички тестове и наблюдения били посветени на това – какви възможности съществуват за подобряване на детския интелект. Идеята на целия проект е да се обобщи опитът – положителен или отрицателен – в усилията да се подобри човешкият интелект, е обяснил ръководителят на проекта, д-р Джон Процко. Анилизите били категорични: интелектът се поддава на въздействие още в майчината утроба! Работеща методика се оказало добавянето на продукти с Омега-3 в менюто на бременни жени и новородени. В резултат на това мъниците, които били на Омега-3 “диета”, подобрили личното си IQ с повече от 3.5 бала.
Както е известно, Омега-3 е незаменима мастна киселина, която организмът не е в състояние да синтезира самостоятелно от прости вещества. Тя се оказва изключително ценна в лечението на различни заболявания – но не само това. Основен източник на Омега-3 е рибеното масло. Рибите впрочем също не синтезират важната съставка самостоятелно, а я натрупват от микроскопичните морски водорасли, с които се хранят.
Учените са на мнение, че модерното изследване на факторите, влияещи върху човешката интелигентност, едва сега започва. Заключението за ролята на Омега-3 е само първата крачка в тази посока.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *