Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо е полезна консервираната сардина?

Наличието на макро-хранителни вещества и микроелементи в сардините, плюс ниското съдържание на мазнини, са част от ползите на сардината за нашето здраве.
сардина

Ето и малко по-подробно:

Предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания

Сардините са богати на омега-3 мастни киселини, които са полезни за предотвратяване на сърдечно-съдовите заболявания. Омега-3 мастните киселини, открити в сардините играят важна роля в контролирането на сърдечно-съдовите заболявания. Изследвания доказват, че омега-3 мастните киселини борят успешно лошия холестерол в тялото ни. Омега-3 мастните киселини са известни също и като чистачи на артериалната плака, която блокира артериите и повишава кръвното налягане. Чрез изчистване на плаката, тези мастни киселини помагат при контролирането на кръвното налягане.

Предотвратява се образуването на кръвни съсиреци

Кръвните съсиреци в артериалната система могат да бъдат опасни за сърдечната система. Редовният прием на омега-3 мазнини, които се намират в рибите като сардините, например, е добро за сърцето, защото това помага за намаляване на холестерола и кръвното налягане.

Намален риск от свързаната с възрастта макулна дегенерация

Свързаната с възрастта дегенерация на макулата е състояние, което обикновено се наблюдава сред хората на възраст 50 или повече години. Това често води до загуба на зрението. Последните проучвания показват, че приемането на риба, особено риби като сардината, може да бъде превенция за това неприятно заболяване.

Противоракови свойства

Нови изследвания показват, че допълнителният прием на калций и витамин D може да бъде много полезен за предотвратяване на някои видове ракови заболявания като рак на дебелото черво. Сардините са едни от най-добрите източници на калций и витамин D .

Укрепване на костите

Както споменахме, сардините са добър източник на калций, а калцият помага за укрепването на костите. Допълнителен прием на калции, съчетано с упражнения може да укрепи костите и да предотврати заболявания като остеопороза в бъдеще.

Здрава имунна система

Консумирането на сардини може да помогне при изграждането на здрава имунна система. Изследвания показват, че сардината и рибеното масло могат да подобрят имунната система чрез увеличаване на броя на имунните клетки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *