Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какъв вид кисело мляко да търсим

кисело мляко

Нали не се заблуждавате, че всички продукти с етикет „кисело мляко“, продавани в търговската мрежа, съдържат полезните за здравето бактерии?

Търсете кофички с надпис „с жива заквас­ка“ или „био“. И за да сте сигурни, че в организма ви ще постъ­пят максимално количество живи микроорганизми, яжте кисе­лите млека колкото е възможно по-скоро след закупуването им и в самото начало на срока им на годност.

Ако киселото мляко не е сред любимите ви храни, можете да приемате пробиотични добавки. Оптималните дози все още не са категорично уточнени, но според учените всеки ден човек трябва да си осигури 10 билиона от споменатите бактерии. Зву­чи стряскащо, но всъщност става дума за едва 1-2 капсули. Ви­наги съхранявайте хранителните добавки в хладилника, защо­то пробиотиците са живи организми. В никакъв случай не ги ос­тавяйте във фризера. Ниските температури (подобно на висо­ките) могат лесно да унищожат културите.

ЛЮБОПИТНО:

  • Знаете ли, че в човешкия организъм има повече бактерии, отколкото са неговите клетки?
  • Около 500 вида обитават храносмилателната система. Не бива обаче да изпадате в паника. Мнозинството от чревните обитатели – повече от килограм – са полезни. Те укрепват имунната система, преработват млечната захар (лактозата), подпомагат усвояването на полезните вещества и поддържат здравето на храносмилателната система. Но други чревни бактерии заедно с микроорганизми във влагалището и отделителната система могат да причинят най-различни здравословни проблеми. Ето защо идеята постоянно да имате в хладилника си кисело мляко е достойна за адмирации.
  • Киселото мляко се получава от прясно, към което е прибавена жива закваска от бактерии. Тези микроорганизми използват за­харите от прясното мляко като източник на енергия, отделяй­ки млечна киселина (същата, която се натрупва в мускулите след физическо натоварване), която пресича прясното мляко, пре­връщайки го в кисело. Само продуктът, съдържащ живи бакте­рии, е наистина здравословен. Причина за лечебната му сила са пробиотиците (като видовете Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus и Lactobacillus bulgaricus), които защитават организма от патогенни бактерии, използвайки хранителните вещества, от които последните се нуждаят, за да оцелеят.

 

Какви чудеса „прави” киселото мляко?

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *