Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Захарта не лекува депресиите: прави ги по-дълбоки!

Какво правите, когато сте имали лош ден? Хапвате бисквитка. Утешавате се с шоколадче. Сядате пред телевизора с купичка сладолед.

sladkishiПознато ли ви е това?

Със сигурност не сте единственият човек, който се спасява от стреса със сладко, коментират от medlinks.ru. През последните 50 години потреблението на рафинирана захар се е удвоило в световен мащаб въпреки пропагандата и въпреки всеобщото убеждение, че захарта е един от тихите ни убийци.

Експериментално изследване сочи, че “подслаждането” на проблемите не ги решава, а ги задълбочава! Колкото повече захар ядем, толкова по-здраво потъваме в депресивните състояния.

Екип от лекари, диетолози, психиатри и психолози е установил връзка между храната и психичното здраве. Има корелация между поведенческите промени и нивото на захарта в кръвта.

Диетологът Джеймс Дюран-Лист твърди, че рафинираната захар и продуктите, които я съдържат попадат в организма много бързо, което дава скок на изработвания инсулин. Поради този факт мазнините не изгарят, а започват да се натрупват, а нивото на захарта в кръвта расте. Колкото по-висок е захарният показател, толкова по-нестабилно е настроението ни и по-болезнено изживяваме стреса. За да го неутрализираме, отново посягаме към сладкото – и така омагьосаният кръг се затваря.
Според статистиката един средностатистически англичанин изяжда 238 чаени лъжички захар за седмица. Сканирането на мозъка отчита в подобни случаи механизъм на привикване и зависимост, подобен на наркотичния.
При стрес не хапвайте сладко, а зеленчуци, плодове, ядки и месо от пуйка. Зеленчуците ще ви заредят с витамини и ще балансират храносмилането ви с фибрите си. Плодовете също имат витамин С и целулоза, а пуешкото месо съдържа аминокиселината, стимулираща производството на серотонин – хормона на щастието. Ядките стабилизират имунната система и зареждат тялото с витамини, което помага в ситуация на стрес.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *