Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Това са 10 признака, че имате липса на желязо!

Появата на дефицит на желязо е често срещано при деца и жени. Това е най-честият вид хранителна недостатъчност, при която се разрушават червените кръвни клетки.

Ето някои по-съществени симптоми, че имате желязодефицитна анемия и се нуждаете от незабавно лечение.

1. Постоянна слабост

Недостигът на желязо прави човек да се чувства слаб – това е първият симптом, че имате анемия. Логиката е следната – всички клетки в човешкото тяло съдържат желязо, което има много съществени функции. Една от най-важните му функции е да осигури кислород към клетките в организма. Когато има дефицит на желязо, до клетките не достига достатъчно кислород и това ви кара да усещате постоянна слабост.

2. Промени в настроението

В повечето случаи симптомите на недостиг на желязо са много леки и вие може въобще да не разберете, че имате някаква анемия. Въпреки това, когато изведнъж започнете да се чувствате ядосан, имате чести главоболия или се уморявате повече от обичайното, трябва да направите изследване за липса на желязо.

3. Недостиг на въздух

Ако изкачването дори на малко стълби ви причинява проблеми или чувствате недостиг на въздух при ежедневните си задачи и домакинска работа, тогава трябва да отидете на преглед. Недостигът на въздух може да засегне сърцето ви, така че най-добре не го игнорирайте.

5. Блед цвят на кожата

Излишно е да казваме, че когато няма подходящ приток на кислород към вашите кръвни клетки и хемоглобинът ви е малък, цветът на кожата ще започне да бледнее.

6. Синдром на неспокойните крака

Имате желание да движите краката си непрекъснато, а не просто да ги клатите. Това може да означава, че имате неприятни усещания в краката, особено ако стоите в едно и също положение повече време. Понякога краката стават по-студени по време на сън.

Всички тези симптоми се проявяват паралелно или в произволен ред, но показват, че има голям шанс да страдате от дефицит на желязо. Така че внимавайте за тези признаци и се грижете за себе си.

Още преди да сте усетили, каквито и да е признаци, трябва да включите в менюто си тези храни: спанак, мащерка, куркума, марули, тофу, ряпа, боб, гъби Рейши, гъби Шийтаке, говеждо филе, леща, брюкселско зеле, аспержи, броколи, праз, фасул, риба, яйца, зеле, грис и хляб.

 

Знаете ли да се пазите от вредни диети?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *