Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво лекува гъбата Рейши?

Гъбата Рейши расте в планински гористи местности с висока влажност и малко светлина. Това е дървесна гъба, която се среща изключително рядко върху стволове на изсъхнали дървета. Много рядко растение и много полезно.

Преди много векове Reishi Ganoderma Licidum е била известна като „царица на билките” и като лекарство, gaba-2което може да осигури вечна младост и дълъг живот. В китайската медицина Рейши се използва за лечение на сърдечни заболявания, при безсъние, язва и импотентност.

Днес се култивират големи количества Рейши и учените продължават да правят изследвания, които да разкрият всички лечебни свойства на гъбата. За сега е установено, че гъбата съдържа следните биоактивни съставки: германиум, желязо, селен, магнезий и полизахариди.

Всички открития показват, че Рейши подобрява нивото на холестерола, намалява нервното напрежение, безсънието. Активни елементи с регулиращи свойства за имунитета са полизахаридите, които се съдържат в нея. Рейши намалява кръвното налягане, спомага функцията на бъбреците, има антиканцерогенно действие. Има доста добра антиалергична и противовирусна функция.

Гъбата Рейши е добре да се приема заедно с витамин С, тъй като той подпомага усвояването на полизахаридите, калция и желязото. Липсата на този витамин уврежда зъбите, получава се възпаление на венците и дори се достига до анемия. Пушачите трябва да приемат витамин С в по-големи количества, тъй като никотинът унищожава в голяма степен наличния такъв в организма.

Гъбата Рейши е призната като един от малкото адаптогени в природата. Адаптогените подпомагат лечението на организма, когато се приемат лекарства или антибиотици, които предизвикват нежелана реакция.  Това са билки, които се приемат в съотвествие със заболяването, за да доставят на организма ви това, от което се нуждае за преодоляване на болезненото състояние.

За да подобрите здравето си, изберете хранителна добавка, която е продукт с растителен произход и съдържа екстракт от гъбата Рейши с нейните уникални благотворни свойства.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Какво лекува гъбата Рейши?

  1. Радка Илиева каза:

    На пазара в българия вече има кафе с екстракт от рейши (ганодерма). Скоро се надаваме да бъде доставено и кафе с кордицепс.
    Така пиейки си кафето можем да си направим профилактика на кръвоносната система, на високото кръвно налягане, на лошия холестерол, на атеросклерозата на кръвоносните съдове и то в един начален стадий. При добра кръвоносна система ние не само ще си храним по-добре всички клетки и те няма да изпитват недостиг на хранителни вещества, но ще дадем възможност на имунната система да се справи с всякакви вируси, бактерии и ракови клетки.
    Когато лекаря постави диагнозата – вече е доста късно.
    1 грам профилактика е много по-ценна от 1 кг лечение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *