ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Щастлива диета пази от болест на Алцхаймер

Диетите обикновено са съпроводени с неприятни емоции

диета Алцхаймер

Изпитваме разни неща като чувство за нарушена свобода, за ограничение, за лишаване от вкусни неща… и, разбира се, изострен постоянен глад. Проблемът е, че по този път лесно пропада мотивацията за отслабване и дори не е изключено да се появи депресия. За да предотвратят тези ефекти, американски диетолози предлагат The Happiness Diet (диетата на щастието).

Според тях този режим на хранене не само ще ви помогне да се отървете от излишните килограми, но ще ви гарантира добро настроение, ще ви предпази от депресия и дори от болестта на Алцхаймер. Диетата на щастието е базирана на най-новите научни изследвания, които разкриват подробности от функционирането на мозъка. Идеята е, че ако се консумират храни, богати на витамини A, В12, D, Е, фолиева киселина, йод, магнезий, калций, желязо и омега-3 мастни киселини, отслабваме по-лесно и същевременно се усещаме пълни с енергия.

Общи правила за усмихната талия

Намалете количеството на обработените храни и солта в менюто си. Захарта в големи количества оказва негативно въздействие на ключови области от мозъка, които отговарят за апетита и настроението. Газираните напитки водят до напълняване и до депресия.

Яжте повече плодове, зеленчуци и пълнозърнести продукти. Така ще подобрите храносмилането и ще се чувствате сити.

Консумирайте повече риба и морски дарове. Омега-3 мастните киселини са нужни за правилното функциониране на мозъка.

Стремете се към разнообразие. Колкото по-широк диапазон продукти употребявате, толкова по-добре. Спазвайте правилото 3а баланс и не прекалявайте с количествата, дори и на най-диетичните храни, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *