Как да се справим с болезнените мазоли

Как да се справим с болезнените мазолиНаселението по тропичните острови на целия свят използва зелени, не узрели банани за да омекоти грубата кожа на мазолите. Указание: обелете един банан, прикрепете с ивица плат части от кората на не узрелия банан- с лепкавата страна надолу- върху мазола. Оставете компреса да престои цяла нощ и на сутринта свалете банановата кора. На следващата нощ повторете процедурата. През два дни киснете стъпалата си в гореща вода и след това изтъркайте омекналата кожичка на мазола. Повтаряйте докато кожата се изчисти напълно.

През последните пет века британците използват листата и цветчетата на невена за лечение на кожни заболявания. В Лондон даже съществува клиника специализирана в здравни проблеми на стъпалата. Указание: за да омекотите кожата на краката през няколко дни мажете проблемното място с лосион или масло от невен или сложете компрес от намачкани свежи невени.

За да премахват мазоли, древните римляни използвали изстискани лимони. Указание: точно преди лягане накиснете стъпалата в съд с много гореща вода. После ги подсушете напълно. Вземете лимон и го разрежете на няколко парчета. Прикрепете лимонената кора към мазола- с меката страна на долу. Оставете го да престои една нощ повторете няколко пъти. След процедурата кожичката на мазолите ще са омекнали, така че хубаво ги изтъркайте и след всяко лечебно киснене ги махайте по същия начин.

Шотландците наистина много си обичат овеса и преди още много векове откриват че водните бани на краката в съд с овесена вода могат да укротят кожата и да помогнат в борбата с неприятните натрапници. Указание: доставете си увесено брашно в колоидна форма- тоест суспендираните частици на овеса- от най близката аптека или специализиран магазин за здравословно хранене. Следвайте инструкцията на опаковката и направете разтвор в съд, подходящ за киснене на стъпалата. Потопете засегнатия крак и дръжте около 10 или 15 минути. Търкайте омекналата кожа на мазолите с пемза. Продължавайте процедурата до пълно изчезване на неприятния гост.

В нова Англия първите американски заселници използват срещу упорити мазоли червени боровинки. Указание: вземете една или повече боровинки и ги наложете на мазола преди лягане. Прикрепете ги с марля и бинт. Махнете на сутринта. Повтаряйте процедурата докато е необходимо.

Оценете статията
Оценка 3 от 5 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Актуални промоции в lekuva.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.