Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Внимателно с чая на пакетчета – ето защо!

Евтиният чай на пакетчета е опасен за здравето. Въздържайте се да пиете повече от четири чаши на ден, съветват учени от университета в британския град Дерби.

teaПопулярните чаени смеси в пакетчета за еднократна употреба съдържат високи дози съединения на флуора. Това е опасно за зъбите, предупреждават от medikforum.ru. Продължителната употреба на евтин пакетиран чай може да причини проблеми и на костната система. За да направят такъв извод, изследователите сравнили популярната стока на Острова по търговски вериги и качества. В популярните Asda, Tesco, Morrisons и Sainsbury’s съдържанието на флуорни съединения е средно 6 милиграма на литър за чая от “икономична” класа.

Според американско проучване пределно допустимата доза за денонощие е 4 мг/л. По-скъпите марки чай съдържали около 3.3 мг/л, а най-квалитетният чай имал по-малко от един мг/л.

Няма да изненадаме никого с разкритието, че пълнежът на евтините пакетчета е от стари чайни листа. Пресните листа – ароматни и свежи, отиват за напитката от най-високо качество. По принцип флуорът е абсолютно необходим за човешкото здраве. Той гарантира здравословно формиране и развитие на костната система, необходим е за доброто състояние на организма в цялост и на зъбите в частност. В наднормени количества обаче флуорът предизвиква точно обратния ефект.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *