Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Откриха “молекулите на нещастието” в човешкия мозък!

Британски учени откриха в човешкия мозък “молекулите на нещастието”.

stresСтава дума за протеин, който откривателите условно са нарекли “молекули на нещастието”, информира topnews.ru. Специалистите твърдят, че въпросните белтъчини причиняват стрес, тревожност и дори депресии. Белтъкът CRF1 е продукт на хипофизата; идентифицирането му е станало възможно благодарение на най-мощния рентгенов апарат в света – Diamond Light Source.

Протеинът CRF1 управлява продукцията на хормони, които предизвикват тревожност, стрес и депресивни състояния. Отдавна е известно, че стресовите реакции се управляват от хипофизата, по-точно от функциите й да стимулира отделянето на определени хормони. Точният механизъм на това хормонопроизводство вече може да бъде проследен и анализиран в дълбочина. Казано по-просто, науката ще е в състояние да проучи в детайли една важна група процеси в човешкия мозък. От това пък следва, че ще е възможно в бъдеще да бъдат открити начините за въздействие върху тях в името на доброто здраве.

Една от авторките на изследването – Фиона Маршал, твърди, че всеки четвърти възрастен човек непременно  развива заболявания, свързани със стреса и депресиите. Повечето хора нямат представа каква е причината животът им да бъде отровен по такъв мъчителен начин. Ние не свързваме нещата, които преживяваме, с “химията” на главния мозък и по-точно, със съществуването на въпросния протеин CRF1, коментира Маршал.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *