Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тези четири продукта ни докарват летни депресии!

Летните депресии или състоянията с лошо самочувствие в горещите дни могат да бъдат свързани с храните и напитките, които приемаме.

meatМного често душата ни страда просто защото сме обезводнени, твърдят от medikforum.ru. Ние сами можем да се докараме до такова състояние или да провокираме топлинен удар, ако не внимаваме какво хапваме. Поемаме сериозен риск ако наблягаме на храните, чието усвояване изисква голямо количество вода. Кои са тези храни?

На първо място – протеиновите. Менюто, богато на месо, яйца или други храни с протеини осигурява строен силует, но за усвояването на тези храни е необходимо да се поема допълнително количество течности. Ако не се съобразим с това условие, със сигурност след няколко часа ще почувстваме дискомфорт и много ще се чудим защо светът ни е крив.

Същото се случва, ако сме решили да се поглезим с аспержи. Тази храна е добро пикочогонно средство: изтегля от тялото ни течности, чийто баланс трябва бързо да възстановим – ако искаме да се чувстваме приятно. Диетолозите препоръчват все пак да не се увличаме по тази храна в горещото време.

Напитките с кофеин – чай, кола, кафе, също причиняват обезводняване на организма и изискват поемане на повече течности. Малко хора си дават сметка за тази подробност, а тя е важна!

И на четвърто място в тази класация са алкохолните коктейли. Интересните питиета на основата на мартини приятно галят небцето и отключват добро настроение, но само за кратко. Подобни напитки действат като силно пикочогонно средство и причиняват недостиг на влага в клетките. Ако след купон с приятни коктейли се събудите със силно главоболие – това не е традиционният махмурлук, а сигнал, че тялото ви е пресъхнало и трябва много бързо да си набавите течностите, които сте изхвърлили под въздействието на коктейлите!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *