Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да спрем нощните спазми на краката

Непосредствено преди лягане изпийте чаша тоник.

Напитка­та съдържа хинин, който се използва за лечение на мускулни спазми. Не приемайте хинин на таблетки – те могат да предизвикат тежки странични ефекти (като шум в ушите и нарушено зрение).

  • Опитайте се по време на сън да не изпъвате пръстите на кра­ката. И не подпъхвайте завивката си под ходилата – това ще огъне пръстите ви надолу и ще предизвика схващане.
  • Вземайте всеки ден по 250 мг витамин Е. Изследвания со­чат, че редовният прием на витамин Е подобрява кръвообра­щението.
  • Контролирайте нивата на минералите
  • Една от възможните предпоставки за мускулни спазми е нару­шеният баланс на електролитите – калий, натрий, калций и маг­незий. В най-честия случай не се налага увеличаване на приема на натрий, а само на останалите минерали. Отлични източници на магнезий са пълнозърнестите храни, ядките и варивата. Ка­лий се съдържа в повечето плодове и зеленчуци, особено в ба­наните, портокалите и пъпеша. А чрез редовната консумация на млечни храни ще си набавите достатъчно калций.
  • Ако и след предприетите промени в хранителния режим има­те мускулни спазми, вземайте по 500 мг калций и 500 мг магне­зий 2 пъти дневно (двата минерала имат терапевтичен ефект само ако се прилагат в комбинация). При повечето хора прие­мът на хранителни добавки води до бързо подобрение.
  • Ако приемате диуретици за лечение на високо кръвно наля­гане, повишеното отделяне на урина може да доведе до т. нар. хипокалемия (недостиг на калий). Състоянието се характеризи­ра с умора, мускулна слабост и спазми. Помолете лекаря си да ви предпише друг медикамент.

 

Приемайте достатъчно течности

  • Ако често имате мускулни спазми, пийте повече вода – при­чината може да е обезводняване на организма.
  • 2 часа преди тренировка изпийте 2 чаши вода, а докато тре­нирате, пийте по 100-250 мл на всеки 10-20 минути. В случай че се потите обилно, приемайте изотонични напитки (като Step Sport Мах), които компенсират загубата на електролити.

 

Кога да потърсим лекарска помощ?

Ако проблемът не отшуми до 24 часа или се проявява системно въпреки пред­приетите профилактични мерки, трябва да се посъ­ветвате с лекар. Незабавно потърсете медицинска по­мощ, в случай че спазмите засягат шията или долната част на гърба и са придру­жени от болка, която се разпространява към край­ниците. Спешно се обърне­те към лекар и ако имате спазми в долната дясна част на корема – това може да е симптом на апендицит.

 

При схващания на мускулите  може да се доверите на универсалният вибромасажор СТОП ПЕЙН.

 

Помогнете си при мускулни схващания чрез разтягане:

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *