Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои прости храни могат да причинят рак?

Неправилната термична обработка превръща обикновените, прости храни в потенциална заплаха за злокачествени процеси в организма.

kartДатски учени откриха, че приготвянето на някои храни при много висока температура предизвиква промени в структурата им, от които следва смъртна заплаха за консуматорите – възрастни и деца.

Данни от Националния институт по храненето в Дания сочат, че източник на опасните канцерогени могат да бъдат дори картофите! При неправилно пържене в храната се образува акриламид – вещество, способно да провокира развитието на рак. По тази причина учените препоръчват въглехидратните продукти да не се приготвят при температура над 175 градуса. При по-високи температури опасното съединение може да влезе в организма с картофите – 36% вероятност, 30% – с кафето, 13% – с хляба. При децата тази заплаха има още по-висока вероятност, особено ако се припомни и тягата им към препържените лакомства от рода на чипса.

За децата са опасни също и някои каши, например оризовата, отчитат от medikforum.ru. Според друго мнение дори температурите над 120 градуса правят опасни прости продукти като ориз, картофи и хляб. В тях може да има такива опасни съединения като олово, кадмий, полихлорирани бифенили и диоксин. Постоянното им присъствие във всекидневното меню наистина е в състояние да провокира рак.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *