Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

На дебелите мъже им се раждат дебели деца и внуци

Пълните татковци предават гените на затлъстяването не само на децата, но и на внуците си. Тъжният извод е на изследователски екип от университета в Аделаида, Австралия.

debeliТази връзка се проявява в зависимост от килограмите на мъжете в момента на зачатие, обясняват от medikforum.ru. Колкото повече са те – толкова по-сигурно е, че потомството ще има проблеми със затлъстяването. Ето защо е важно мъжете, които имат намерение да създадат потомство, да се погрижат за добрата си физическа форма и ако се налага – да отслабнат.

Рискът да се предаде генът на затлъстяването е валиден и за синовете, и за дъщерите – но момичетата все пак са по-уязвими. Дори порасналите деца да спортуват и да се хранят здравословно, опасността лесно да натрупат свръхтегло е постоянна. Същата заплаха тегне и над техните деца, макар че при всяко поколение тя е по-слабо изразена.

Диетата на бащата променя молекулярната съставляваща на сперматозоидите, обяснява ръководителят на изследването Тод Фулстон. Мъжете със затлъстяване произвеждат сперматозоиди, които могат да програмират ембриона да натрупва наднормено тегло или да развие в зрелите си години метаболитно разстройство.

Опасността да получат чрез гените на татко болести от рода на диабет, също е еднакво голяма и за синовете, и за дъщерите на “големите” мъже. Както и при затлъстяването, предразположеността към определени заболявания е валидна и за внуците, но отново с по-малка сила. Възможно е дори дебелият татко сам да не е болен от диабет, но да предаде на децата си склонността да го развият.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *