Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вредно ли е да вечеряме след 18 часа?

Известно ли ви е правилото “Не яж след 6 вечерта”? Спомняте ли си за оня мъчителен глад, който ви връхлита 2-3 часа по-късно?

posle-6Сега диетолозите отстъпват от прословутото правило и признават, че идеята за по-късна вечеря не само не вреди, но от реализацията й произтичат само полезни неща. Най-подходящото време за вечеря е около 19 часа, уточняват от medikforum.ru. И не само това – преди да си легнете може да изпиете чаша сок, айран или да хапнете купичка кисело мляко. Този режим ви предпазва от вълчия глад през нощта, когато в полусън пъхате глава в хладилника и се тъпчете с каквото ви падне.

Помислете дали си струва да вечеряте рано, ако обичаят ви е да си лягате към 23-24 часа. Със сигурност празният стомах ще ви притеснява и едва ли ще се сдържите да не хапнете нещо. Похапването на нещо малко може да се повтори пак и пак…Ако следвате съветите на диетолога – вечеряйте нормално и се постарайте да излезете на неголяма разходка. Движението ще помогне храносмилането и изразходването на онези съставки от вечерята, които при варианта “диван+телевизор” биха добавили още някой сантиметър към талията ви. Освен това гарантирано разходката ще ви отвлече от мисълта за това какво има в хладилника.

Плод, няколко резена зеленчуци или чаша мляко в по-късен час – специалистът гарантира, че този режим ще ви помогне по-ефективно за строен силует, отколкото ранна вечеря и огладняване, на което не можеш да устоиш.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *