Каква е вредата от пушените храни?

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Съвременната медицина е категорична, че една от основните причини за заболяванията на стомаха е консумацията на пушени храни. Рзбира се – никой не пренебрегва стреса, пренатоварванията и нервния ритъм на живот!

meetКаква точно е вредата от пушените продукти и трябва ли напълно да се откажем от тях, анализират от medikforum.ru. Със сигурност пристрастеността към пушени деликатеси директно води до онкология – но все пак зависи какви са тези храни. Ако те са домашно пушени по традиционни технологии и ги похапвате 1-2 пъти седмично, опасността е минимална. Но ако са купени от магазина, рискът е сериозен. В промишлено пушените храни има доста химия. Счита се, че вредата иде от т.н. „течен дим” – композиция от вещества, които бързо придават характерния вкус на продукта, без да се разчита на многочасова обработка.

Композицията съдържа откровено отровни съставки – например фенол, формалдехид, ацетон. Не бихте си и помислили да се храните с нещо, което ги съдържа, нали?!
Освен това пушените продукти се приготвят по студени и топли технологии. За предпочитане са студените, тъй като компонентите на опушването остават на повърхността на продукта. Ако например похапвате пушена риба, ще се предпазите, щом отстраните кожата й.

Ако сте любители на пушените риби – избирайте видове с дебела кожа, например пъстърва. Ако предпочитате пиле – трябва да сте наясно, че кожата му следва директно да се отстрани. Не си и помисляйте да я хапвате!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *