5 добавки, които доказано помагат при безпокойство

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Има някои добавки, които могат да помогнат значително при пристъпи на безпокойство, тревожност и страх

добавки за безпокойство и тревожност

Ако се борите с тревожност и безпокойство, вашият лекар или психолог може да препоръча различни видове лечения, вариращи от лекарства с рецепта до терапия с говорене. Все по-често хората също се обръщат към хранителни добавки за безпокойство и тревожност, за да си помогнат.

Забързаният и стресиращ начин на живот води до това, че все повече хора се оплакват от пристъпи на страх, тревожност, безпокойство и панически атаки. Добрата новина е, че има определени добавки, които могат значително да помогнат за справяне с този проблем.

Важно е да говорите с лекаря си, преди да започнете да пиете добавки.

„Не искате да започнете да приемате пет или десет добавки, защото тогава не можете да изолирате как всяка ви влияе и да имате предвид тяхното влияние“, казва д-р Индира Гисаерт, семеен лекар и диетолог, работещ с The Balance RehabClinic. „Те са естествени лекарства, но добавките са силни и могат да имат странични ефекти, особено ако човекът има здравословни проблеми”, добавя още тя.

5 доабвки, които помагат при безпокойство, тревожност и пристъпи на страх:

 

1. Витамин D

Проучванията свързват липсата на витамин D с депресия и тревожност. Гисаерт казва, че витамин D също е жизненоважен за поддържане на енергийните нива, но отбелязва, че много хора страдат от дефицит на важния витамин.

„Разбира се, слънцето е най-добрият източник на витамин D. Ние обаче препоръчваме на възрастните да приемат добавка, за да компенсират липсата на слънце през зимните месеци“, казва лекарката. „Предложената доза би била 2000 IU; ако имате дефицит, ще бъде по-висока. Консултирайте се с лекар, преди да решите колко да приемате”, съветва още тя.

 

2. Магнезий

Магнезият може да помогне за понижаване на нивата на кортизол и да балансира невротрансмитерите, отговорни за пристъпите на страх и тревожност. Това в крайна сметка може да успокои симптомите, като намали физическите реакции на организма към стреса.

„Магнезият е от съществено значение за здравето на мозъка“, казва Гисаерт. „Помага за модулирането на стресовата реакция на мозъка чрез регулиране на серотонина.Препоръчвам на моите пациенти да приемат магнезий точно преди лягане и да увеличат дозата постепенно“ обяснява още лекарката.

 

3. GABA (гама-аминобутирова киселина)

Д-р Гисаерт препоръчва да попитате лекаря си за добавки с GABA.

„Гама-аминобутировата киселина (GABA) е невротрансмитер, който инхибира прекомерната невронна активност и по този начин насърчава спокойствието и намаляване на тревожността“, обяснява тя, като отбелязва, че това е широко популярна добавка за намаляване на стреса.

„Препоръчвам да започнете с доза от 250 милиграма дневно и да увеличавате постепенно до 750 милиграма“, казва тя.

Д-р Индира Гисаерт
д-р Индира Гисаерт, семеен лекар и диетолог, работещ с The Balance RehabClinic

 

4. Витамин B12

B12 е полезен за здравето на мозъка и намаляване на симптомите на тревожност. Установено е, че витамин В12 помага за невралната защита на миелина. Миелинът е покритието от външната страна на нервите и дефицитът му е свързан с депресия.

 

5. Корен от валериана

Коренът от валериана е част от многогодишно цъфтящо растение, което често се използва за подобряване на симптомите на безсъние, предменструален синдром (ПМС), менопауза, главоболие, депресия, тревожност и др.

„Коренът от валериана повишава бавно нивата на GABA в мозъка и помага за намаляване на тревожността и подобряване на качеството на съня“, казва Гисаерт. „Препоръчвам да започнете с около 300 милиграма два часа до тридесет минути преди лягане и да увеличите дозата постепенно до 600 милиграма. Не се препоръчва да взимате валериан, ако сте бременна, кърмите или имате чернодробни заболявания.“

 

Заключение:

 

Хранителните добавки могат да помогнат за справяне с пристъпите на безпокойство, тревожност, паник атаките и други. Важно е те да се взимат внимателно, за да не се стига да странични ефекти и нежелани реакции.

Източници: https://bestlifeonline.com; https://www.freepik.com/

 

Глобал Хелт Паникол – оптималната добавка за справяне пристъпите с тревожност и безпокойство

 

Глобал Хелт Паникол е хранителна добавка, която комбинира GABA, екстракт от корен от валериана и глицин в най-добрите количества за получаване на бързо успокоение. За да подействат по-бързо, таблетките Паникол се слагат под езика, но могат и да бъдат сдъвкани при сериозни пристъпи на тревожност и страх.

Глобал Хелт Паникол GH Panikol
Паникол – при внезапно безпокойство и силна тревога

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *