Хранителни съвети за хора със заседнал начин на живот

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Хората със заседнала работа имат по-висок риск от развитие на определени здравословни проблеми. Ето защо е важно да обърнете внимание на храненето си.

 

Важно е да се отбележи, че приемането на здравословна и разнообразна храна може до известна степен да смекчи негативните ефекти от липсата на физическа активност. Освен това допринася за балансиране на телесното тегло и предотвратяване на здравословни проблеми.

Яжте малки порции

Яденето на малки порции помага за удължаване на живота. Научните изследвания подкрепят това твърдение, особено когато става въпрос за хора над 40-годишна възраст. С годините броят на хранителните вещества, от които всеки се нуждае, намалява значително.

От друга страна, лекарите предлагат да се поддържа енергиен баланс и да не се приемат повече калории от изразходваните, за да не напълнеете. В този смисъл е добра идея да намалите количеството храна, която се приема през деня. Това също намалява риска от заболяване и стареене.

За да изпълните тази задача успешно, можете да прибегнете до периодично гладуване. Настоящите проучвания показват неговите хормонални ползи, надхвърлящи простия контрол на теглото. Започнете, като не закусвате всеки ден, а по-късно включете 24-часово гладуване всяка седмица.

Не забравяйте обаче, че е най-добре да посетите лекар или диетолог, преди да започнете такава голяма промяна, за да я направите правилно и без рискове.

Консумирайте повече фибри и пробиотици

Друг проблем на хората със заседнала работа е, че имат лош чревен транзит. За да коригирате този проблем, най-доброто решение е редовният прием на фибри и пробиотици. Първият се съдържа в плодовете и зеленчуците. При пробиотиците предпочитаният вариант е редовната консумация на кисело мляко.

Експертите казват, че редовната консумация на фибри подобрява процесите на запек и помага за предотвратяване на появата на стомашно-чревни заболявания. Може дори да модулира апетита и усвояването на въглехидрати, което също намалява риска от диабет тип 2.

Избягвайте преработените храни

Преработените продукти често съдържат захари и трансмазнини. Тези видове хранителни вещества, заедно с добавките, не се препоръчват за здравето. Поради тази причина намаляването на потреблението им е полезно в средносрочен и дългосрочен план.

Освен това тези храни имат висока енергийна стойност. Редовната им консумация увеличава риска от затлъстяване или наднормено тегло. Сякаш това не е достатъчно, те съдържат вещества, които могат да станат токсични с течение на времето, като акриламид.

Всички тези причини ни карат да не съветваме този тип храни и да ги заменим с пресни продукти, които съдържат обилни дози витамини, антиоксиданти и минерали.

Източници: https://steptohealth.com/

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *