ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Жилетка-чудо смъква кръвното налягане

Жилетка, имитираща човешка прегръдка, ще бъде използвана за снемане на стрес и стабилизиране на артериалното налягане. Приспособлението ще бъде изпитвано върху пациенти в израелска болница.

pregrudkaЖилетката-чудо ще може да стабилизира цялостното състояние на пациенти със сърдечни заболявания, пише medportal.ru. Направено е предварително изследване от екип на университета в Северна Каролина, според което прегръдката причинява хормонални промени с благоприятни последици. Десет секунди са достатъчни, за да се увеличи нивото на окситоцина (успокояващия хормон, който смъква кръвното), и да се намали кортизола – хормона на стреса, в кръвта. Човешката кожа съдържа система от специфични нервни рецептори, които при механично въздействие предават импулси с регулативни функции за кръвното налягане, пулса и хормоналните нива. Жилетката BioHug представлява система от въздушни джобове, захранвана с батерии. Тя имитира прегръдка и постига нейния ефект, въздействайки върху описаната система от кожни рецептори. Режимът на “прегръдката” може да се моделира чрез специална компютърна програма.

Експериментът в Израел ще бъде с участието на 40 доброволци. Те ще носят жилетки по 20 минути на ден в продължение на 6 месеца. През цялото време ще бъдат проследявани параметрите на кръвното им налягане и пулса; целта е да се провери дали приспособлението може да окаже траен оздравителен ефект. Създателите му са убедени, че то ще има приложение при пациенти с хронични страдания – заради болестите си те често са тревожни, страхуват се, напрегнати са и от това болките им се усилват.

Разбира се – учените са наясно, че и най-умно измисленото приспособление не може да замени докрай истинската човешка прегръдка!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *