ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Киселите вишни спасяват от инсулт!

Учени от университета в Мичиган твърдят, че най-доброто средство за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания са киселите вишни.

vi6niПо силата на въздействието си този плод е равен на лекарството “Актос”, без да има странични ефекти, информират от medikforum.ru.

За да проверят тази теория, изследователите направили експеримент с лабораторни животни. Плъхове, предразположени към проява на инсулт, били хранени с кисели вишни от сорта “Монморанси”. След известно време изследователите забелязали, че опитните животни са подобрили координацията на движенията си. Лабораторните анализи показали, че активните компоненти на плодовете лекуват възпалителни процеси и понижават кръвното налягане.

Веществата, които съдържат киселите вишни, участват в метаболизма на глюкозата и мазнините и това се отразява на сърдечно-съдовата система. След тази констатация изследователите са препоръчали в менюто на пациенти със сърдечно-съдови заболявания да се включват кисели вишни като паралелен продукт, съдействащ за лечението на страданието.

В същото време учени от Лийдс, Великобритания са констатирали аналогичен ефект от доматените сосове. Добро блюдо за “сърдечници” според тях са макароните с доматен сос, зеленчуци и орехи. Според други теории благоприятно е действието на портокалите и грейпфрута, тъй като цитрусовите екстракти блокират възпалителните процеси и пазят от исхемичен инсулт. Канадската колегия в Торонто пък препоръчва за същата цел горчив шоколад. Трябва да се признае, че всички версии означават добавяне в менюто на приятни храни, които – оказва се – са и полезни!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *