Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Четири полезни упражнения за уморени ходила

Няколко прости движения с ходилата рано сутрин могат да подобрят работоспособността ви през целия ден.

hodilaНаправете ги в леглото, преди да станете – ставите трябва да се събудят, съветват от www.kp.ru. Доброто състояние на ходилата е важно за кондицията на целия гръбначен стълб. Както е известно – върху ходилата се намират важни нервни точки, които са свързани с мозъчната дейност. Ако те са обгрижени, това ще се отрази благоприятно и върху работата на “центъра”.

Същите упражнения могат да се направят и през деня, като условието е краката да бъдат поставени върху твърда повърхност достатъчно високо. Подобреното кръвообращение ще се отрази на всички системи. Ето ги и упражненията!
* Протягайте един след друг напред палците на двата крака, без да отлепяте петата от леглото/стола. След като протегнете палеца максимално, обърнете го към себе си и също го изтеглете максимално в новата посока. Движението напред-назад може да се прави едновременно с двата крака или с редуване.
* Раздалечете леко двете ходила; съберете палците, без да местите петите – сетне ги оттласнете обратно. Правете движенията бавно.
* Въртете ходилата по посока на часовниковата стрелка и обратно. Старайте се да описвате кръгове с палците.
* Съберете максимално пръстите на краката, все едно че маймуна хваща ябълка или топчица. Сетне ги разтворете и изтеглете максимално във всички възможни посоки. Повтаряйте всички упражнения по 15-20 пъти, докато не усетите затопляне в натоварените стави. Ако чуете хрущене или пукане, не се притеснявайте – щом не усещате болка, можете да продължите. Възможно е да усетите “мравки” в прасеца – спокойно, на прав път сте! Масажирайте леко и отново продължете.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *