Разтоварване със зеленчуци – плюсове

Зеленчуковият ден за разтоварване според диетолозите е един от най-ефективните начини да поддържаме строен силует и да не ставаме жертви на преяждането.

яьвьшьСпециалистите го препоръчват поне веднъж седмично, припомнят от medikforum.ru. От него няма да има негативни странични ефекти, а освен добрата визия ще постигаме и очистване на тялото от шлаки.

Диетолозите припомнят, че в зеленчуковото меню не бива да има единствено картофи. И това е поради простия факт, че те са твърде калорични. Идеалният зеленчук, естествено, е краставицата – тя може да се комбинира с кисело мляко, обезсолено сирене, извара. Зеленчуковият ден допуска към основата на менюто – различни зеленчуци, да се добавят неголеми количества млечни продукти с ниска масленост и растителна мазнина. Класическият таратор или млечна салата са добро решение, ако не прекалим с количеството.

За да не бъде зеленчуковият ден скучен, той може да включва няколко растителни продукта, комбинирани по различен начин за всеки прием на храна. Добре е общото количество да се раздели на 4-5 равни порции от по 200-300 грама, като всеки път преобладаващият продукт да е различен – домат, чушка, краставица. Не солете – подправяйте салатата със зехтин и лимонов сок.

Предимствата на зеленчуковия ден са няколко. Освен разтоварваща той има и укрепваща функция – зеленчуците съдействат за заздравяването на кръвоносните съдове и по този начин може да се брои за профилактика срещу атеросклерозата. Нещо важно: този тип разтоварване няма да ви измъчи от глад, защото приеманите количества храна го утоляват, въпреки че калориите са малко.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *