ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кои зеленчуци горят мазнините и холестерола?

Това са зеленчуци, които са приятели на черния дроб, а той произвежда и съхранява протеините, желязото, мазнините, въглехидратите и мазнините.

rqpaЛистните зеленчуци – марули, спанак, коприва са много добри източници на фибри. Имат високо съдържание на витамини и антиоксиданти, които участват в защитата на организма от редица заболявания.

Бобовите растения също са добри източници на фибри, богати са на калий.

Чесън и кромид лук са убийците на мазнините и лошия холестерол, засилват имунитета ни и не позволяват в организма ни да нахлуват вируси и бактерии.

Куркумата е известна подправка, като източник на бета-каротин. Този антиоксидант защитава и укрепва черния дроб, с което спомага да се намали трупането на мазнини.

Канелата ускорява метаболизма на кръвната захар, с което предпазва организма от трупане на мазнини.

Лененото олио и семето от лен привличат мастно-разтворими токсини и спомагат тяхното отделяне от организма.

Репичките и морковите са богати на биофлавоноиди с витамин Е. Ако в организма липсва може да развиете анемия и понижен имунитет.

Ябълките са доставчик на пектин, който спомага да се прочиства организма от всякакви мазнини и токсини.

Освен това храните, които поемате в едно хранене също трябва да се съчетават по определен начин. Захарта, например, възпрепятства отделянето на стомашен сок и това забавя храносмилането. А пък богатите на протеин храни (месо, яйца, сирене) не трябва да се приемат едновременно с въглехидратни храни (хляб, картофи). Протеини и мазнини също не е подходящо да комбинирате, тъй като мазнините потискат действието на стомашните жлези и пречат за отделянето на стомашни сокове, които са необходими за преработката на месото, яйцата, ядките и другите протеини.

Плодовете обикновено не се комбинират с никаква друга храна, а дините и пъпешите се смилат бързо и трябва винаги да се консумират самостоятелно.

 

 

Разделното хранене – най-безвредната диета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *