ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето защо жените живеят по-дълго от мъжете!

Японски учени твърдят, че имат нова теория и отговор на въпроса защо жените живеят по-дълго от мъжете!

дълголетиеОказва се, че цялата работа зависи от специфичния имунитет, информират от medikforum.ru. В цял свят средната продължителност на живота при слабия пол превишава тази на мъжете с по няколко години. Традиционното обяснение е, че причина за това е по-рискованият начин на живот при мъжете, по-честата злоупотреба с алкохол и тютюн. Освен това те по-малко се движат и са подложени на по-силен стрес. Все пак трябва да е ясно, че ако тези условия се изравнят за двата пола, жените отново ще имат по-дълъг живот от мъжете.

Учени от медико-стоматологичния университет в Токио са убедени, че обяснението е в устройството на имунната система. Белите кръвни телца, които са отговорни за борбата с инфекциите, с възрастта намаляват като количество. При мъжете тази редукция протича значително по-бързо в сравнение с жените. Този показател директно влияе върху заболеваемостта и смъртността.

Освен това върху работата на имунната система влияят и хормоните. Женският – естроген, укрепва имунната система в борбата с инфекциите, докато мъжкият – тестостерон, няма такава роля.
Работата на японските учени може да помогне за изчисляването на биологичната възраст в зависимост от състоянието на имунната система. Това от своя страна вероятно ще даде възможност за създаването на нови лекарства, които да увеличават продължителността на човешкия живот.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *