Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

С напредването на възрастта мозъчните клетки започват да умират с бързи темпове?!

МИТ 2:

Смята се, че с около 50 000 мозъчни клетки умират на ден, което обяснява умствения упадък.

 

Според специалистите обемът на мозъка намалява с 10% в рамките на един чо­вешки живот, което не означава задъл­жително влошаване на умствените спо­собности. Оказва се, че по-голямо значе­ние има не големината на мозъка, а степента на функционирането и използва­нето му.

Днес учените смятат, че спадът в мозъчната дейност не се дължи на нама­ляването на мозъчните клетки (невро­ните), а на понижаване на плътността на дендритите, влакноподобните израстъ­ци на невроните, които получават и об­работват информацията от съседните неврони.

Дендритите се развиват през целия живот на човека чрез придобиването на нови знания или умения. Те получават информацията от съседните неврони чрез синапсите посредством невротрансмитери. Ако не се стимулират редовно, дендритите може да атрофират и връзки­те между тях да отслабнат, което се отра­зява пагубно върху способността на мозъка да обработва, съхранява и въз­произвежда информацията.

С пълноценно хранене, физическа и умствена активност и при положение че не страдате от болестта на Алцхаймер, може да сте сигурни, че дендритите ви ще увеличат дължината и плътността си с течение на годините. Постепенно се из­гражда сложна мрежа от връзки между мозъчните клетки, която обогатява про­цеса на мисленето и предотвратява загу­бата на невроните.

Изключително сложните и много­бройни връзки между мозъчните клетки, на които се дължи мъдростта на възраст­ните хора, могат да помогнат в следните случаи:

  • Да предвидите дългосрочните после­дици от вземаните решения.
  • Да съобразите кога и откъде да събе­рете информацията, която ви е нужна за вземане на решения.
  • Да разберете същността на много ре­лигиозни и културни въпроси.
  • Да осъзнаете, че нещата от живота са твърде сложни, за да бъдат решени с едно-единствено действие, и изходът от ситуациите невинаги е идеален.

 

ВИЖТЕ ТУК И МИТ 3, СВЪРЗАН СЪС СТАРЕЕНЕТО И ВЛОШАВАНЕТО НА ПАМЕТТА:

 

 

Интересни спортове у дома

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *