Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Веднъж загубите ли паметта си, няма връщане назад?!

МИТ 3:

Учените дълго време смятаха, че загубата или увреждането на мозъчни клетки е необратим процес, но най-новите из­следвания опровергават твърдението, че до края на живота си човекът остава със същия брой мозъчни клетки, както при раждането.

 

*** Дендрите се развиват през целия живот на човека чрез придобиване на знания или умения.

 

Учените Фред Гейдж и колегите му от институт в Калифорния са доказали, че след раждането продължават да се обра­зуват неврони. Изследователите не са на­пълно наясно каква е ролята на ново­появилите се клетки за заучаването на информация и за паметта.

В лаборатории по целия свят се про­веждат тестове за способността на мо­зъчните клетки и техните функции да се възстановяват.

Предмет на изследвания е и най- съвременната методика за възстановя­ване на мозъка, която се състои в съ­храняването и използването на стволови клетки. Това са клетки в начална фаза на развитие и диференциране, които могат да се съхраняват в лабораторна среда и впоследствие да се имплантират в жи­ва тъкан. След като бъдат въведени в мозъка, под влиянието на химични сиг­нали те започват да се трансформират в специализирани мозъчни клетки и след време изграждат връзки с другите неврони.

Ако е успешна, тази методика би мог­ла да намери приложение за възстановя­ването на увредени мозъчни клетки. В медицинската академия на Харвард е проведен опит с плъхове, чиито мозъци са с възрастови промени или са увредени от прекаран инсулт. След имплантиране­то на стволови клетки състоянието им значително се подобрява.

С напредването на науката се откри­ват все по-нови възможности за възста­новяване на увредените мозъчни клетки и предотвратяване загубата на паметта.

 

ВИЖТЕ ТУК И МИТ 1, СВЪРЗАН СЪС СТАРЕЕНЕТО И ВЛОШАВАНЕТО НА ПАМЕТТА:

 

 

 

Как да си помогнем при загуба на паметта?

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *