ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пет правила, които хипертониците трябва да спазват

Хипертонията е болест на века – днес тя придобива ужасяващи мащаби. На практика всеки човек, навършил 30 години, изпитва някакви проблеми с кръвното налягане, констатират от zdorovieinfo.ru.

hipertoniaБолестта е заплаха за всеки, който живее напрегнато, не ходи пеш, прекарва работния ден седнал. Сериозните проблеми могат да се избегнат, ако се спазват няколко прости правила.

1.Медицината може много – но не е всемогъща. Не трябва да очакваме, че лекарят ще направи чудо и ще ни спаси веднъж завинаги от “високото кръвно”. Веднъж отключена, хипертонията се кодира в тялото ни и си остава наш спътник за цял живот. Ето защо е важно да се въоръжим с търпение и да се настроим за дълъг курс на рехабилитация, чрез който ще държим болестта под контрол.

2.Кръвното налягане не трябва да се мери безброй пъти на ден. Честото измерване формира увереността, че имате физически недъг. Налягането не трябва да се мери пред колеги на работното място, пред случайни свидетели, в хладно помещение, веднага след сън и след физически натоварвания – показанията няма да са точни.

3.Не бива нощният сън да е по-къс от осем часа. Много често налягането се нормализира, когато си осигурите достатъчно почивка.

4.Хипертониците не трябва рязко да се навеждат – бързият прилив на кръв в главата може да влоши общото състояние. Ако все пак се налага да се направи нещо подобно, най-добре то да става чрез приклякане, а главата да запази правото си положение.

5.Груба грешка е да се прекарват цели дни в седнало положение пред компютъра или лежейки на дивана пред телевизора. Физическият труд и движението са абсолютно задължителни, ако обичате живота си. Една вечерна разходка за 20-30 минути ще ви осигури спокоен сън и стабилни показатели на кръвното.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *