ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

20 минути на слънце – отлична сърдечна профилактика!

Ако прекарвате всеки ден по 20 минути на слънце, ще смъкнете трайно кръвното си налягане!

baniРедовните слънчеви бани предпазват от инфаркт и инсулт, уверяват учени от Единбург, Шотландия. Според тях редовният престой на слънце за по двайсетина минути е отлично профилактично средство срещу хипертонията. Ползата от слънчевите лъчи е по-значителна от вредата, която те причиняват на кожата /опасността от рак!/.

Трябва да се знае, че полезният престой на слънце може да става в по-ранни часове. Освен това той не бива да е за дълго – в това отношение няма нищо общо с дългите плажни часове, след които любителите на слънчевия загар буквално си обелват кожата. Прекарате ли по-малко от половин час на умерено слънце, кръвоносните ви съдове започват да произвеждат азотен окис. Именно той смъква кръвното налягане и по този начин намалява опасността от инфаркти и инсулти. Престоят на слънце има тонизиращ ефект, ако наистина е в рамките на не повече от 20-25 минути. Учените правят уговорката, че тук човечеството не трябва да избира между по-голямата и по-малката вреда, а между ползата и вредата. Ролята на ултравиолетовите лъчи за злокачествени изменения в кожата може да се обсъжда при прекалено дълъг престой на слънце.

Статистиката на Острова е категорична: всяка година във Великобритания от сърдечно-съдови заболявания умират по 160 000 човека, а от рак на кожата – една 2750. Т.е. акцентът е върху ползата от слънчевото греене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *