Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се лекуват най-разпространените алергии?

Ако е възможно, избягвайте алергените. Ако това е трудно, следните медикаменти мо­гат да помогнат:

 

ПРИ АЛЕРГИЧНА АСТМА

  • Бронходилаторите като салбутамол (вентолин) разширяват дихателните пътища и овладяват пристъпите на затруднено дишане. Кортикостероидите като преднизолон и бетаметазон (съдържат се в няколко търговски марки) десенсибилизират дихателната лигавица и предотвратяват пристъпа. Антилевкотриените като монтелукаст (сингулер) предотвратяват алергичното възпаление и пристъпите. Про­тивовъзпалителните спрейове като беклометазон (бекотид и др.) и будезонид (пулмикорт) и оралните противовъзпалителни медикаменти намаляват отока на диха­телната лигавица.

 

ПРИ АЛЕРГИЧЕН КОНТАКТЕН ДЕРМАТИТ

  • Кортикостероидни кремове като хидрокортизон (латикорт) се използват за леки случаи. По-тежките алергични прояви се лекуват с предписани от лекар орални кортикостероиди като преднизолон. За да предотвратите инфекция, пазете възпалената кожа от замърсявания, покрийте я със суха марля и не пукайте мехурите. Освен че намаляват възпалението, кортикостероидите облекчават сърбежа.

 

ПРИ АЛЕРГИИ КЪМ ХРАНИ, ЛЕКАРСТВА И СЛЕД УХАПВАНЕ ОТ НАСЕКОМИ

  • Антихистамините се използват при леки алергични прояви. Кожните обриви мо­гат да се лекуват с кортикостероидни кремове. При застрашаващи живота реакции към храна и ухапвания от насекомо се поставя инжекция с адреналин (епипен).
  • Инжекции при алергия – инжектира се минускул, разредена доза алергени. Поста­вят се в случаите, когато лекарствата нямат ефект и алергенът не може да се избег­не. Този метод, наричан още десенсибилизация или имунотерапия, рядко се прила­га в широката медицинска практика за случаи, различни от ужилвания от пчела и оса. Десенсибилизацията за други алергени обикновено е допълващо лечение и мо­же да даде резултат чак след една или две години.

 

ФАКТ

Ако имате домашно животно, за предпочи­тане е да изберете пу­хени възглавници. Уче­ните са установили,че синтетичните събират до 8 пъти повече люспи от кожата на живот­ните, отколкото тези от пух.

 

 В търсене на спасение от алергиите

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *