ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Колкото сме по-добри, толкова сме по-здрави!

На душата е свойствена и греховността

смирение

Грехът се появява само когато душата се намира в материалното тяло, а всички пороци -склонност към измама, въжделение, злоба, завист, несправедливост и жестокост, са пълната противоположност на изначалните качества на душата. Но преди всичко човек трябва да се пази от лошите и да усъвършенства добрите качества на душата си.

Гостоприемство

Това положително качество на душата се нарича радушие. Всеки гост трябва да чувства, че му се радвате. В древните писания се казва, че след приготвянето на храна главата на семейството трябва да излезе на улицата и три пъти да прикани за обяд всички, които са гладни. Който откликне, трябва да се нахрани пръв. След това могат да хапнат домакинът и членовете на семейството му.

Разбира се, в наши дни тази традиция не е особено практична: съседите могат да ви разберат погрешно. Можем да смятаме, че сме изпълнили дълга си просто като нахраним госта, преди самите ние да се нахраним.

Изпълнение на обетите

Много обети са свързани с тялото – измиване сутрин, обикаляне около храма, поклони, спазване на пости, укротяване на чувствата. Тяхното изпълнение помага да се съсредоточим върху Абсолютната истина.
Друг обет е бракосъчетанието. При това освен обета на бракосъчетанието едновременно се приема и обетът на единобрачието. В противен случай в ума се пораждат много греховни мисли. Наистина, в наше време за този допълнителен обет не става дума. Семейният живот сякаш започва като експеримент – ще поживеем и ще видим какво ще се получи. Неблагочестивият семеен живот, в който няма чистота, в крайна сметка не дава щастие и покой.

Към духовните се отнасят и обетите, приемани в различните духовни традиции, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *