Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Четири причини да посетите кардиолог

За болестите на сърцето важи едно старо правило: по-добре да не ги допуснеш, отколкото да ги лекуваш!

cardioПо-просто, по-евтино и по-сигурно: защото болестите на сърцето, веднъж отключени, са за цял живот! Ето защо е важно да се спазват няколко съвета и грижата за сърцето да бъде редовно споделяна с кардиолог.

1. Ако сте на 30-35 години, дори при напълно добро здраве трябва да правите три неща: да внимавате за артериалното си налягане, да си изследвате холестерина и да следите за кръвната си захар. Това може да става профилактично 1-2 пъти в годината и всяко отклонение да се обсъжда с лекаря. Изследванията са елементарни, но отклоненията сигнализират достатъчно рано за приближаващи проблеми. За жалост малко хора ги правят – а когато инсулт или инфаркт отнесе без време нечий живот, репликата е: “Как се случи това? Той беше напълно здрав!”

2. Преминете ли този възрастов праг, освен профилактичните изследвания следва да обърнете внимание на наднорменото тегло. Ако го имате – превантивните изследвания трябва да са по-чести.

3. Наследствеността е изключително важен, за жалост – обременяващ фактор. Ако в семейството ви има сърдечно болни, диабетици, хора със склероза, профилактичните грижи за сърдечно-съдовата ви система следва да започнат още в съвсем млада възраст, съветва sobesednik.ru. Предразположеността към сърдечно-съдови заболявания се предава по наследство. В такива случаи няма значение на колко години сте, дали сте жена или мъж. В подобни фамилии проблеми имат дори тийнейджърите.

4. След 30-годишна възраст контактът с кардиолог е задължителен, ако често имате тежест или болка в гърдите, трудно си поемате дъх, получавате сърцебиене без физическо натоварване. Подобни сигнали за отклонения от здравословната кондиция задължително трябва да ви отведат при кардиолога, дори когато са моментни и преминават сами.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *