ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Още 4 грешки, които водят до лоши резултати във фитнеса

Къде грешите и как да поправите грешките при тренировките във фитнеса

тренировка фитнес

1. Дишане
Вие: Убедени сте, че дишането няма нищо общо с фитнеса. И го задържате или дишате, както ви дойде.

Как трябва: Това не е само неправилно, а и опасно. Така ограничавате скъпоценния кислород не само в мускулите, които спират да работят правилно, но затормозявате и дейността на мозъка. В резултат се покачва кръвното налягане, завива ви се свят. Правилно е да издишвате, когато изпитвате усилие, и за вдишвате, когато разпускате. Например при повдигане за преса издишвате, а при връщането на пода – вдишвате. Ако се занимавате с йога или пилатес, където има особена техника на дишане, слушайте треньора.

2. Самостоятелност
Вие: Смятате, че разбирате от фитнес, колкото инструктора. И сами правите програмата си.

Как трябва: Този подход също крие рискове – от претоварване или от недостатъчно работа и от погрешно заучаване на упражненията. Треньорът ще избере натоварване, най-подходящо за вас и за целите, които преследвате.

3. Екип
Вие: Избирате екипа си според модата, а не според удобството.

Как трябва: Всяко стягане води до проблеми с дишането и до невъзможност да работите с пълна амплитуда. Изкуствените материи пък пречат на кожата да се охлажда и може да предизвикат обриви. Най-важен е изборът на обувки, особено при аеробни занимания. Те трябва да са с ортопедична подметка, да позволяват на ходилото да диша и при нужда да придържат глезена (за аеробика).

4. Разсеяност
Вие: Опитвате се да разнообразите тренировката с разговори с приятели или със следене на заниманията на останалите в залата.

Как трябва: Основното правило е да контактувате само с треньора. Разговорите не само ви разсейват, но пречат и на дишането. Освен това забравяте да следите за правилното изпълнение на упражненията. Загледате ли се някъде встрани, рискувате да се травмирате, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *