ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

3 грешки, които провалят тренировките във фитнеса

Наясно сте, че не може да очаквате моментален резултат от тренировките си

фитнес упражнения

Но липсата на видим ефект в продължение на месеци предупреждава за грешки. Ето кои са най-често допусканите, обобщени от Американския институт по спортна медицина.

1. Хранене
Вие: Спазвате строга диета или направо гладувате. Или обратното – здраво си похапвате.

Как трябва: Правилното хранене гарантира успеха на фитнеса. Не гладуване и не преяждане, а здравословна, балансирана диета. Включвайте в менюто си 15% белтъчини, 35-45% мазнини и 40-50% въглехидрати. То трябва да съдържа от 2000 до 2600 кал. за мъжете и 1800-2000 за жените. Недостигът на енергия води до умора, а излишъкът й – до покачване на теглото. Съобразявайте се и с режима си на тренировка. Ако се занимавате сутрин, преди това хапнете овесени ядки например. Те са богати на сложни въглехидрати и фибри и ще ви осигурят енергия за по-дълго. Ако предпочитате вечерните тренировки, ограничете се до кисело мляко, плодове и зеленчуци. Между храненето и тренировката трябва да минат 1,5-2 часа.

2. Перфекционизъм
Вие: Убедени сте, че ден без спорт е загубен.

Как трябва: Най-лошото, което можете да направите за своето тяло, е да тренирате до припадък. Непосилните тренировки не само може да ви навлекат травми, но убиват и вярата ви в бъдещия успех. Защото умората се натрупва и не сте в състояние да поддържате първоначалното темпо. Ще се разочаровате и ще зарежете тренировките. Задължително почивайте. Между тренировките ви трябва да има един почивен ден.

3. Загряване-разтягане
Вие: Закъснявате за загряването и си тръгвате преди заключителното разтягане.

Как трябва: За да се настрои за тренировка, тялото има нужда да се загрее. То този начин се увеличава притокът на кръв към мускулите, ставите се подготвят за работа. В противен случай тялото ще е като вдървено и всички усилия ще отидат напразно. Заключителната част на тренировката включва упражнения за разтягане, за да се нормализира работата на сърцето и да се свали напрежението от мускулите. Така се предотвратява мускулната треска и се гарантира по-качествена тренировка следващия път, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *