ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Диета срещу авитаминоза

Правилното хранене и допълнителният прием на витамини ще възстанови емоционалното равновесие

витамини

Недостигът на вит. А води до сухота на кожата, чупливи нокти и цъфтяща кожа, както и до проблеми със зрението (появяват се „мушички“ пред очите и светлината се възприема болезнено) и снижаване на имунитета. Помагат кайсии, моркови, коприва, цвекло, тиква, червени чушки, домати,- царевица.

Недостигът на вит. С е причина за кървенето на венците. Ставате истинска „мишена“ за простудни и вирусни заболявания; „обажда“ се и сърцето. Дефицитът от вит. С се попълва с бобови, цитрусови, шипки, касис, чушки, ябълки, ягоди, киселец, картофи, зеле.

Недостигът от вит. К се проявява във вид на кръвотечения от носа без причини. Ще помогнат соево масло, слънчогледови семки, рибено масло, черен дроб, яйца, тиква, домати, грах.

Недостигът от вит. Е предизвиква проблеми със зрението, в това число и ретинопатия, както и хемолитична анемия (разрушаване на еритроцитите – кръвните телца). Можете да го попълните със зелени листни растения, яйца, растително масло, чай от шипки.

Недостигът от вит. В1 става причина за резки промени в настроението и проблеми със съня. Основен симптом е сухотата в устата и тъмночервеният език. Включете спешно в менюто си ориз, елда, бобови, ядки, яйца, рът, овес, хлебни изделия и месо.

Недостигът на вит. В2 се проявява в дерматити по лицето, както и в проблеми със зрението. Свежите зеленчуци, семена, дрожди, яйца, месо, мляко, риба помагат в справянето с тях, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *