Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 емоции, които са вредни за здравето

Без значение дали са положителни или отрицателни, прекалените емоции са вредни за здравето

емоция

СТРАХ

Емоцията на страха е свързана с бъбреците. Тя може да бъде забелязана, когато извънредният страх кара човека да се напикае безконтролно. При децата се проявява във вид на нощно изпускане, което психолозите свързват с чувството на незащитеност и тревога. Продължителната тревога заради безпокойство за бъдещето може да доведе до изтощение на ци на бъбреците и в крайна сметка – до хронична слабост.

УПЛАХА

Внезапната уплаха води до това, че сърцето няма на какво да се опре, възниква объркване, затова се казва, че уплахата е хаосът на ци. Натоварването ляга върху бъбреците и сърцето. Реакцията „удряй и бягай“ води до силно секретиране на адреналин от надбъбречните жлези, което води до сърцебиене, тревога и безсъние. Хроничният стрес може да бъде много изнурите-лен за целия организъм, предизвиквайки широк кръг проблеми. Силната уплаха оказва продължително действие на Шен на сърцето, както това се случва при жертвите на синдрома на посттравматичния стрес.

ЗАМИСЛЕНОСТ

Прекалената замисленост води до това, че движението на ци затормозява свободната работа, транспортът през далака и стомаха отслабва. Прекалено силните размисли или обсебването от някаква идея могат да изтощят далака, предизвиквайки застой на ци. Постоянно замисленият човек може да прояви симптоми като лош апетит, нежелание да се храни и подуване на корема след хранене. С времето се появява бледен цвят на лицето с дефицит на ци в далака. Студентите често изпитват влиянието на този дисбаланс.

МЪКА

Мъката може да доведе до изтощение на енергията на далака, да предизвиква разстройство в храносмилането и в крайна сметка да доведе до хронична умора. Отслабването на далака се съпровожда с нарушение на получаването на ци от хранителните продукти, а белите дробове не са в състояние ефективно да извличат ци от въздуха.

За да запазите душевното равновесие и да изключите вредното въздействие на седемте чувства, трябва да бъдете доброжелателни, оптимистични и да намалите влиянието на страничните мисли. Много подходяща в този случай е традиционната китайска гимнастика цигун, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *