Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Червеното вино не помага на хора със свърхтегло!

Медицината отдавна се е съгласила с традицията и препоръчва умерените количества червено вино за укрепване на здравето.

vinoЧервеното вино е полезно – но не за всички, отбелязват от medikforum.ru. По принцип всички са категорични, че ресвератролът от червеното вино, който се съдържа в гроздовите люспи, има профилактичен ефект срещу болести от рода на диабет, деменция, сърдечни заболявания и помага дори при загуба на слуха.

Прието е да се смята още, че тази вълшебна съставка съдейства при профилактика и лечение на хипертония, затлъстяване, повишено ниво на холестерина. Нови клинични изследвания в Дания обаче не потвърждават това твърдение и медиците препоръчват на “големите” хора първо да отслабнат, а едва след това да се заемат с винолечението си.

В изследванията им са били включени 24 доброволци с наднормени килограми. Всички те били клинично здрави хора с добри показатели. Половината от тях в продължение на четири седмици получавали от изследователския екип на Aarhus University Hospital добавки с ресвератрол, а останалите били на плацебо. Участниците в експеримента били контролирани непрекъснато – събирали се данни за кръвното им налягане, инсулиновите нива, нивото на холестерина и енергийните разходи. Единствената разлика между двете подгрупи била в незначителни промени на чувствителността към инсулин при ресвератролната подгрупа.

Властващата в научния свят хипотеза за ресвератрола е, че той е способен да забавя процесите на стареене, т.е. да удължава живота. Датските учени внасят корекция: това е вярно, но не и за хората с наднормено тегло!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *