ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечение с вино – кое на каква болест помага?

Виното лекува – нищо ново! Но кой вид за какво страдание е най-полезен? И да не забравяме: лечебната доза не е по-голяма от една чаша на ден. Ако я превишим – има опасност да превърнем виненото лечение в болест!

vinoЛечението с вино става популярно в Европа преди 200 години, припомнят от medikforum.ru. Медицината е препоръчвала при анемии и авитаминоза червени вина, при сърдечни заболявания – бели и шампанско, при простуда – глинтвайн /горещо вино/.
Науката познава 600 компонента на божествената напитка. Освен вода и спирт тя съдържа органични киселини, глюкоза, фруктоза, феноли, ароматни вещества, ефирни масла, дъбилни вещества, минерални соли, алдехиди, протеини, витамини и 24 микроелемента. Взаимодействието между тези компоненти определя ползата от дадено вино. Така например червеното съдържа повече антиоксиданти – но в бялото, макар и по-малко, те проникват по-лесно в тъканите на организма и действат по-ефективно.
Кое вино на каква болест помага?
Белите вина съдействат за лечението на нарушена обмяна и анемия. Розето е добро при стомашни страдания, колит, чернодробни проблеми, неврози, хипертония и отслабена сърдечна дейност. Червените са подходящи при затлъстяване и хронични колити. Полусухите бели и червени, шампанизирани напитки са препоръчителни при грип, малария, хипотония, при различни инфекции. Здравият човек, разбира се, може да се наслаждава на всичко, като спазва условието: лечението да не се превръща в болест!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *