Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето кое е най-полезното сирене!

Жълтите сирена са препоръчвани от диетолозите като продукт, който чрез малък обем обезпечава на организма необходимата дневна доза белтъчини заедно с ценни микроелементи.

cheddarНай-доброто в тази група се оказва сиренето чедър, информира medikforum.ru. Именно в него е постигнат най-добрия баланс между белтъчините и калция. Дори само чрез 100 грама от този продукт можем да си набавим необходимата дневна доза от калций и 30% от полезното количество фосфор. Освен това с “плочката” от сто грама чедър поемаме цинк, рибофлавин, витамини В12 и А, които са полезни за имунната система, очите, костите и кожата.

В днешно време много хора страдат от непоносимост към млякото, а в чедъра съдържанието на лактоза е ниско. Ето защо диетолозите са на мнение, че това сирене може да бъде включено и в лактовегетарианските диети, на практика във всяка диета, ограничаваща лактозата. Любопитното е, че чедърът е полезен дори за зъбите! Малко парченце от него стимулира притока на слюнка, а тя неутрализира киселината в зъбните плаки и стимулира деминерализацията на зъбния емайл.
Съвет: добавяйте чедър в салати и супи, в макарони и сандвичи!

Оригиналното сирене чедър е британски патент – произвежда се в графствата Съмърсет, Дейвън, Дорсет и Корнуол. Това е полутвърдо сирене с леко кисел вкус и орехов аромат. За средния българин проблем в консумацията може да се окаже единствено цената му.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *