Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Практически съвети как да остареем по-бавно

Усещате ли, че не сте в добра форма? Чрез малко грижи от ваша страна ще изглеждате по-млади и ще си осигурите още дълги години живот.

Как ще изглежда тялото ви, ако трябва да го оприличите на автомобил? Мощен спортен автомобил? Седан в изправно състояние, на който започват да му личат годините? Или стара „трошка“, която има запазено място в автоморгата? Как­вото и да си представяте, със сигур­ност осъзнавате, че грижите, които полагате за себе си, рано или късно ще ви се отразят благоприятно.

Най-добрият начин да карате безпроблемно автомобила си е ре­довната поддръжка. Същият прин­цип важи и за тялото ви. Приемете тази книга като наръчник, който ще ви помага да съхраните здравето си в отлично състояние години наред.

 

Преосмисляне на понятието за възраст

При положение че на 62 години Шон Конъри беше обявен за един от най-сексапилните мъже на планетата, а Джон Глен отново успя да полети в Космоса на 77, за думата „стар“ трябва да се даде ново опре­деление. Време е да актуализирате пред­ставата си за това как ще остареете.

 

Не очаквайте да сте нежизнеспособни.

Според едно американско изследване хо­рата, които са физически активни, кон­тролират теглото си и избягват тютюно­пушенето, живеят по-дълго от тези, кои­то не спазват тези препоръки. Те или изобщо не губят силите си, или това ста­ва на късен етап от живота им. Като цяло им се събират малко години, съпроводе­ни от заболявания.

 

Не очаквайте да сте слаби и немощни.

Независимо на каква възраст сте, физи­ческите упражненията могат да ви напра­вят по-силни. При проучване, проведено през 90-те години в болница в Лондон, група жени на възраст между 75 и 93 го­дини подобряват силата на бедрените си мускули средно с 25% за период от 12 сед­мици. Единственото условие било да пра­вят редовни упражнения много внима­телно и резултатът бил, че краката им из­глеждали с 16 до 20 години „по-млади“.

 

Не очаквайте паметта да ви изневери.

Няма нужда да се паникьосвате само за­щото ви се случва да изгубите ключовете от автомобила или да забравите някое име; мозъкът ви вероятно е в много по- добро състояние, отколкото си мислите. Доказано е, че мозъчната функция не от­слабва вследствие на стареенето, а само след прекарани заболявания. В САЩ през 1956 г. стартира изследване, чиято цел е да установи как стареенето се отразява на мозъчната дейност. За целта се проследя­ват 3000 психически здрави жени и мъже. Резултатите сочат, че уменията им в обла­сти като пространствена ориентация, смисъл на думите, индуктивно мислене, запомняне на думи и смятане започват да се влошават едва след 74-годишна въз­раст. Повечето участници дори са запази­ли или подобрили уменията си поне в ед­на област.

 

Останете млади за дълго като намалите стреса

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *