Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Отслабвайте с упражнения, а не с лишения!

Една от най-честите грешки на начинаещите кандидати за отслабване е неправилната преценка на собствените им сили

уражнения

Толкова желаят да си докажат, че наистина започват нов живот, та се впускат в непосилни занимания.

Например записват се в група по спининг. И там „издъхват“ на първите две минути. Най-добре е да се посъветвате с инструктор в залата и едва след това да изберете какво да е първото ви занимание. Защото разочарованието е най-големият враг на всеки начинаещ. А то може да е и резултат от претоварване. Отишли сте във фитнеса, избрали сте най-лесния според вас уред – велоергометъра. Сядате, завъртате педалите и стискате зъби 20 минути. Плувнали в пот слизате с препъване и си тръгвате. На другия ден не можете да се мръднете от мускулна треска. Най-голямата грешка е да прекратите тренировките.

Единственото лечение на мускулната треска е ново натоварване.

Разочарованието може да дойде и от липсата на резултати. Не очаквайте да влезете в джинси с два номера по-малки още след първата седмица тренировки. Ако работите упорито и постоянно, това ще се случи след половин година. Периодът е обратно пропорционален на изходните ви килограми. Колкото повече тежите, толкова по-бързо ще отслабвате. Ако сте 60 килограма, не може да станете 50 за два месеца. Е, може, но ако гладувате и тренирате до трета пот. Но това е пагубно за здравето ви. Затова пък човек с повечко натрупани мазнини ще започне да топи килограми доста бързо -за същото време може да се прости и с повече от 10. Особено ако комбинира тренировките с подходящ хранителен режим.

По принцип всички треньори препоръчват на начинаещите занимания по два пъти в седмицата през първия месец и по три в следващите. Максимално допустимите са 5, защото организмът ни има нужда от възстановяване, за да изпълни новите натоварвания. При това тренировките трябва да са разпределени равномерно, а не да са в последователни дни. Пропускате ли занимания, не се надявайте на видим резултат. Но ако наистина нямате време, дори един час спорт на седмица е чудесен начин да тонизирате тялото си, да се чувствате жизнени и енергични, но най-вече здрави, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *