Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Електронната цигара – полезна или вредна?

След забраната за пушене на закрити обществени места все повече хора виждат алтернатива в електронните цигари

електронна цигара

Отначало се смяташе, че те са напълно безвредни, но сега се появяват все повече гласове „против“. От една страна, отдавна е доказано, че пасивното пушене води до сериозни увреждания дори по-бързо от активното, така че непушачите са доволни. От друга, добре е да се запознаете с рисковете на електронния еквивалент на фасовете.

Какви са разликите между истинската и електронната цигара?

На първо място, в електронната няма катрани и тя не отделя дим, а само пара. От нея не остават налепи по зъбите. Освен това тютюнът е растение, което поема тежките метали и всички химикали, с които се обработва реколтата, още преди да бъде събрана – които след това отиват в цигарите.

Ако пушите електронна цигара, няма нужда да се безпокоите, че домът, дрехите и ръцете ви ще са пропити с миризма на цигари. Може да ги пушете спокойно без заплаха от пожар и най-важното – може да си пафкате навсякъде, дори и в самолета. И се предлагат с различни вкусове, което ги доближава до усещането за наргиле.

Много лекари твърдят, че преходът към електронна цигара позволява на пушачите да се откажат от вредния навик. Кардиолози пък са на мнение, че само четири месеца след замяната на традиционните с електронни цигари работата на сърцето значително се подобрява.

Обаче независима група американски учени доказаха, че при електронните папироси вредите са повече от ползите -в тестваните от тях марки е открито доста високо съдържание на различни химически елементи, част от които са способни да провокират дори рак. Главният проблем е, че към момента няма контрол на производството на електронни цигари (какъвто съществува при традиционните) и е много вероятно да попаднете на продукт от недобросъвестен производител. Друг негатив е, че някои погрешно възприемат думата „безвреден“ и пушат електронната цигара почти постоянно. Имайте предвид, че тя все пак съдържа никотин.

Още един съществен минус е лошият пример – има вероятност от вашия .безобиден“ навик да се заинтригуват децата, Тоест безвредни цигари – независимо дали обикновени или електронни -просто не съществуват, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *