Как да преодолеем зависимостта на детето към някои опасни вещества?

За намаляване на вредите от употребата на наркотици от деца  има програми, насочени към зависимите и употребяващите наркотици, които са на етап, в който още не търсят лечение. Дават обширна информация за риска от комбинирането на веществата и учат наркозависимите как да се предпазват от свръхдоза.
деца проблеми

По отношение на лечението у нас съществуват болнични заведения с отделения за детоксификация и вътреболнична рехабилитация, както и извънболнични рехабилитационни програми към лечебните заведения. Има държавна общински и частни програми за заместващо и поддържащо лечение с метадон и субститол. В тях се лекуват хора с тежка зависимост към хероин, но заедно с психосоциални интервенции зави симите повишават своето качество на живот, подобряват психичното и физическото си здраве, засилват участието си в социалния живот и интеграцията отново в семейството и в системата на образованието.

Психосоциалната рехабилитация се изразява в комуни – терапевтични общности, дневни центрове и центрове 3а психосоциална рехабилитация и интеграция 3а зависими към психоактивни вещества и алкохол. Зависимите са подкрепени в своя процес на възстановяване от специалисти. Това са по-дългосрочни програми – около 9 месеца, където зависимите работят върху промяната на своето поведение и начин на живот без употреба на вещества, пише списание „За жената“.

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.