Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ВНИМАНИЕ! Детето взима наркотици!

Най-важно е да го хванем още във фазата на експеримента

деца наркотици

Тя се характеризира в единично или неколкократно приемане на дрога, а употребата става заедно с компания. Втората фаза вече е подвластна на активното търсене.

„Ефектът от веществото започва да се търси съзнателно. Сменя се приятелската среда с такава, която се състои от хора, употребяващи наркотици. Занемаряват се училищните задължения, а младият човек е убеден, че напълно контролира употребата и може да я прекрати, когато пожелае“, предупреждава психологът Мая Михайлова-Петкова. Фазата на злоупотреба е тази, в която употребата на наркотици става редовна. Спада интересът към неща, които преди това са били значими. Започват конфликтите в семейството и с приятели. Под влияние на дрогата употребяващият попада в рискови ситуации и изпитва силно влечение и дискомфорт без опиатите.

Зависимостта е четвъртата фаза. Употребата на наркотика се превръща в център на живота. Социалните функции са тотално занемарени, а кръгът от приятели се свежда основно до употребяващи. Започват проблемите с властите, а шансовете за оставане в училище вече са незначителни. Световната здравна организация определя зависимостта като болестно състояние, което оставя отпечатък в биохимията на мозъка и се превръща в хронично рецидивиращо заболяване. Зависимостта не е липса на воля или сила на характера и често се съпровожда и от други заболявания на тялото и психиката, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *