ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кои деца попадат в мрака на наркотиците?

Ето какво споделя едно момиче в Ин­тернет:

„Аз съм на 18 години и имам проблем с наркотиците. Започнах на 15 да смъркам амфетамин. Тогава бях много наранена От едно момче… Пробвах амфетамин и ми стана хубаво – така всеки ден. Останах без приятели и семейство. Всички ме упрек­ваха, но никой не ми помогна. Вече не мога без хероин. Баща ми е богат и ми дава пари за хероин, но не иска да се занимава с мен и да ми помогне. От 2 години не съм чувала „обичам те“ или че на някой му пука за мен. Искам да се променя, но сама не мога…“

Тя е едно от стотиците български деца, попаднали в мрежата на наркотиците. И сега, когато четете тази статия, поне едно дете е задало въпрос, пълен с наивен интерес и любопитство на „знаещите“ в интернет: „Да пробвам ли да се надрусам?“ и е получило отговор: „Пробвай, много е яко!“

Дали не е вашето дете?

Над 50 български сайта предлагат дизай­нерска и обикновена дрога. Това твърдят от Българския младежки Червен кръст. Сайто­вете били засечено по време на тримесечно изследване, проведено от активисти на организацията. Търсенето става с ключова дума във форуми и блогове, а предлагане­то е толкова явно, все едно става дума за обикновена стока. Общо 30 активисти са работили по проекта „Анализ на заплахите от психоактивни вещества в интернет средата“. Резултатите бяха предоставени на дирекция „Превенции“ в община Варна от младите активисти на БЧК.

РОДИТЕЛИ БЪДЕТЕ НА ЩРЕК: В интернет се търгува свободно с дрога!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Кои деца попадат в мрака на наркотиците?

  1. simeonova каза:

    Явно не сте прочели внимателно материала, защото в противен случай щяхте да видите, че това не е журналистически материал, а мнение на анонимен човек в интернет, което само е посочено като пример. Журналистическата част е към допълнителният материал, а именно интервюто с Бояна Николова от БЧК.
    Напомняме, че проблемът с наркотиците сред младите хора е изключително сериозен и екипът ни определено не би се отнесъл „несериозно“ към темата.

  2. пуша си палки каза:

    По-голяма тъпотия не можахте ли да напишете?“Пробвах амфетамин ама не мога без хероин…“ц ц ц Вземете упрекнете тревата,че с нея е почнал някой и сега е зависим…Само необразовани глупаци ли пишат тези статии или искат ние да сме някакви сляпо вярващи на всяка глупост написана или изречена хиляди пъти,за да стане „факт“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *