ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Арабските питки – вариант за отслабващи

Стара истина е, че отказът от хляб и хлебни изделия помага за по-бързата редукция на теглото.

Пълният отказ от насъщния обаче лишава организма ни от полезните вещества, които зърното внася. И прави храненето ни по-малко вкусно, което – съгласете се – е мъчително. Особено ако сме решили да удържим на облекчения хранителен режим по-дълго време. В такива случаи арабските питки /лаваш/ са една добра компенсация, пише medikforum.ru.
Диетолози препоръчват арабските питки като подходяща алтернатива, тъй като те са замесени само от брашно и вода: не съдържат набухватели, захар и мазнини. Калориите на този хляб по древна рецепта са значително по-малко, отколкото в съвременнpitkaия асортимент, особено ако е изпечен от бяло брашно.
Прясната арабска питка е вкусна храна, макар да й липсва упойващият аромат на домашен хляб с препечена коричка и мека сърцевина. От него може да се погълне огромно количество, изкушението е огромно! Вариантите да се снабдите с такива питки са много: има ги замразени в суров или полуизпечен вид в големите вериги, има ги и в много от заведенията за бързо хранене. Не е трудно и да се приготвят у дома – тестото за тях се забърква за минути, няма начин да го сбъркате.
С арабска питка могат да се правят различни диетични ролца, като плънката е ваш избор и фантазия. Подходящи са зеленчуковите пасти, безсолната извара, плодовете. Важното е да се внимава с калориите!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *