Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Да се откажем ли от хляба в името на стройната фигура?

Живот с малко движения: на това са обречени днес много хора, особено в големите градове.

dark bread on whiteДвижението е ограничено между дома /пред телевизора или компютъра/, офиса, най-близкия МОЛ. Известно е, че ако при този начин на живот поемаме повече калории, отколкото изразходваме, наднорменото тегло ни е гарантирано. Затова много хора намират решение в диетите, в изключването на някои храни от менюто. Трябва ли между тези храни да е хлябът?
Хлябът, особено белият, е точно от продуктите, от които на първо място и с лека ръка сме склонни да се откажем, коментира medikforum.ru. Наистина – спестяваме си постъпление на голямо количество въглехидрати: със 100 грама от насъщния можем да поемем до 240 килокалории. Но какво губим заедно с това? В същото стограмово парченце има 4.7 до 8.4% белтък, В-витамини, минерални соли, баластни вещества. Въпросът е хлябът да се яде умерено, а не изобщо да го забравим!
Диетолозите съветват в дневния порцион да се включват 300-400 грама пълнозърнест хляб. Когато похапваме също зеленчуци и плодове, млечни продукти, месо и риба, варива, тази “дажба” е достатъчна за полезно въздействие, без да застрашава килограмите ни. Ако обаче сме склонни към напълняване, количеството на хляба следва да се намали до 200 грама. Препоръчително е да отдадем предпочитания на хляба от пълнозърнесто брашно, на хлебчетата с трици или с добавено ръжено брашно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *