ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Внимание! Азитромицинът причинява аритмия!

Азитромицинът е антибиотик с широко приложение, но то може да бъде ограничено скоро заради някои странични ефекти на медикамента.

ritmiПациенти, лекувани с азитромицин, попадат в рискова група за проява на сърдечна аритмия, пише puls.bg. Аритмията може да се окаже фатална за хора със сърдечни проблеми. Ето защо е направено официално предупреждение за това, че азитромицинът променя електрическата дейност на сърдечните клетки.
Кои са рисковите групи в случая? На първо място – хора, които вече имат диагностицирана аритмия, както немалка група жени и мъже, които имат отклонения в сърдечната дейност, но нямат диагноза и не са наясно с проблема си. Застрашени са и онези, които са с електролитен дисбаланс – имат понижени стойности на калия и/или магнезия в кръвта. Внимателно трябва да избират антибиотиците си за лечение на други болестни отклонения хората, които имат забавен сърдечен ритъм, или които регулират ритъма си медикаментозно.
Заключенията, както и предупрежението към рисковите групи са направени след целево проучване по искане на Pfizer,. най-крупния производител на азитромицин в света. Изследванията с доброволци потвърждават опасенията за негативни ефекти на продукта. Няма обаче необходимост той да бъде извеждан от пазара, а само да бъде вписано предупреждение зя спецификата му в информационната листовка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *